YASO - Soy like never before

English

Receptek közétkeztetőknek

Darált húsos-zöldséges rakott krumpli

Hozzávalók: (10 főre)
1000 g burgonya,
750 - 800 g darált hús,
200-300 g YASO®,
750 - 800 g vegyes (Mirelit) zöldség (sárgarépa, zöldborsó, kukorica, stb.),
6 - 8 tojás,
400 - 450 g ementáli sajt,
6 - 7 dl tejföl,
margarin (Héra) a sütéshez (esetleg zsír),
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát héjában puhára főzzük, és 4-5 kemény tojást (15-20 percest) is készítünk. A zöldséget enyhén sós vízben kifőzzük. A húst hagymás margarinon, fűszerezve félig megpároljuk majd hozzákeverjük a YASO®-t.
A margarin nagy részét (kb. 4/5-ét) tepsiben felolvasztjuk. Belekarikázzuk a burgonya felét. Ráterítjük a húst, majd a karikára szeletelt kemény tojást. Erre szeleteljük a burgonya másik felét, amelyre vékonyan rászelünk még egy kevés margarint. Beterítjük a kifőzött zöldséggel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Végül ráterítjük a 2-3 tojással elkevert tejfölt. Közepes tűzön 45-50 percig sütjük, míg szép piros lesz.

Tanácsok:
Sót a burgonya-rétegek tetejére szórjunk, egyéb fűszereket pedig a tojásra. A húst is meg lehet fűszerezni. Ha a zöldségek közé gombát is teszünk, akkor azt kevés margarinon pároljuk meg. A burgonya főzővizébe tegyünk egy kevés sót.

Vissza