Fenntartható fejlődés
Az állati eredetű termékek pótlásában nagy szerepet játszanak a növényi eredetű helyettesítő termékek. A növényi eredetű termékek fontos szerepet játszanak a környezet megóvásában is. A szójának alacsonyabb a környezeti hatása mint a húsoknak és a tejtermékeknek. A szója termékek fenntarthatóbbak a föld, víz használata, valamint az üvegházhatás tekintetében.
0,4 hektár földfelhasználat
- marha esetében 75 napi
- kukorica esetében 350 napi
- gabona esetében 875 napi
- szója esetében 2 200 napi (6 évi!!) fehérje szükségletét biztosítja egy embernek. (Super Soy, Barbara Farr)
A marhahús alapú hamburgerhez képest a szójaburger hússzor kevesebb víz - és negyvenötször kevesebb földfelhasználást igényel. (Alprosoy)
A YASO® és a belőle készült termékek fenntartahatóságát az alábbiak is alátámasztják:
- Emberi fogyasztás: Amíg a teljes szója termés 80-90%-át állat etetésre használják, addig a Fitorex kizárólag emberi fogyasztás céljára fejleszt szója termékeket.
- Húshelyettesítés: A YASO® a húskészítmények egészséges, környezetbarát alternatívája.
- Környezetbarát alapanyag: génmódosítástól mentes szójababot használunk.
- Környezetbarát folyamat: A YASO® előállítás során nem alkalmazunk adalékanyagokat és vegyszereket.
- Természetes erőforrások hatékony felhasználása: A Fitorex energia és földhasználata hatékony:
- alacsony energia lábnyom
- alacsony széndioxid lábnyom
- talaj barát