YASO - Soy like never before

English

Fenntartható fejlődés

Az állati eredetű termékek pótlásában nagy szerepet játszanak a növényi eredetű helyettesítő termékek. A növényi eredetű termékek fontos szerepet játszanak a környezet megóvásában is. A szójának alacsonyabb a környezeti hatása mint a húsoknak és a tejtermékeknek. A szója termékek fenntarthatóbbak a föld, víz használata, valamint az üvegházhatás tekintetében.

 

0,4 hektár földfelhasználat 

  • marha esetében 75 napi
  • kukorica esetében 350 napi
  • gabona esetében 875 napi
  • szója esetében 2 200 napi (6 évi!!) fehérje szükségletét biztosítja egy embernek. (Super Soy, Barbara Farr)

 

A marhahús alapú hamburgerhez képest a szójaburger hússzor kevesebb víz - és negyvenötször kevesebb földfelhasználást igényel. (Alprosoy)

 

A YASO® és a belőle készült termékek fenntartahatóságát az alábbiak is alátámasztják:

  • Emberi fogyasztás: Amíg a teljes szója termés 80-90%-át állat etetésre használják, addig a Fitorex kizárólag emberi fogyasztás céljára fejleszt szója termékeket.
  • Húshelyettesítés: A YASO® a húskészítmények egészséges, környezetbarát alternatívája.
  • Környezetbarát alapanyag: génmódosítástól mentes szójababot használunk.
  • Környezetbarát folyamat: A YASO® előállítás során nem alkalmazunk adalékanyagokat és vegyszereket.
  • Természetes erőforrások hatékony felhasználása: A Fitorex energia és földhasználata hatékony:
    • alacsony energia lábnyom
    • alacsony széndioxid lábnyom
    • talaj barát

 

 

Vissza